Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Deventer Energie Coöperatie U.A.

duurzame energie
Bedrijfsgegevens
Nieuwe Markt 23
7411PB Deventer

Website: http://www.deventerenergie.nl/
Telefoonnummer: 0570572217

Contactpersoon

Geen contactpersoon beschikbaar.


Social Media
Twitter https://twitter.com/DeventerEnergie
Facebook https://www.facebook.com/deventerenergie
Google+ https://www.youtube.com/user/Deventerenergiec
LinkedIn https://www.linkedin.com/groups/Deventer-Energie-4728047

Bedrijfsactiviteiten
duurzame energie

Uitgebreide beschrijving

De Deventer Energie Coöperatie U.A. wil het aandeel van duurzame energie binnen de gemeente verhogen. Uiteindelijk is het doel om te komen tot 100% duurzaam energie gebruik. Om de oprichting van de coöperatie zo goed mogelijk te laten verlopen werd een stichting opgericht. Deze “Stichting Deventer Energie” bereidde sinds haar oprichting op 3 juli 2012 de oprichting van de Deventer Energie Coöperatie U.A., ofwel Deventer Energie, voor.

 

Hoe is het begonnen?
Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van energie en het leeuwendeel daarvan komt nog altijd uit fossiele brandstoffen. Als we hiermee doorgaan zal dat catastrofale gevolgen hebben. Niet alleen raken de fossiele energievoorraden langzaam op, ook de negatieve gevolgen van de klimaatveranderingen, veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstoffen, zijn niet te overzien. Een groep enthousiaste Deventenaren wilde voorkomen dat we het nageslacht opzadelen met een onoplosbaar energieprobleem. Burgers, ondernemers, instellingen en de lokale overheid namen daarom gezamenlijk het initiatief tot het oprichten van de Deventer Energie Coöperatie U.A.

 

Startbijeenkomst
Op 10 mei 2012 werd een startbijeenkomst gehouden bij Hogeschool Saxion, waarbij ruim 200 enthousiaste inwoners, ondernemers en instellingen uit Deventer en omgeving aanwezig waren. Circa 75 vrijwilligers, verdeeld over zes werkgroepen, zijn daarna gedreven aan de slag gegaan om samen de Deventer Energie Coöperatie gestalte te geven. Nadat op 18 oktober 2012 de leden van Deventer Energie het bestuur kozen werd op 24 oktober 2012 de oprichtingsakte ondertekend bij de notaris.

 

Doelstellingen
Deventer Energie wil haar doelstellingen bereiken samen met haar leden: inwoners, ondernemers en instellingen uit de gemeente Deventer en omgeving. Deventer Energie legt verbindingen tussen gebruikers en leveranciers van energie. Bovendien start en ondersteunt Deventer Energie initiatieven, projecten en investeringen die bijdragen aan duurzame energievoorzieningen in de gemeente Deventer.

 

Duurzame toekomst
In de visie van Deventer Energie staat duurzaam voor het voorzien in de energiebehoefte van de mens op een manier die niet schadelijk is voor de mens, het milieu en de economie. Investeren in duurzame energie is naar de overtuiging van Deventer Energie de meest efficiënte en enige weg om het energie- en klimaatvraagstuk binnen de perken te houden. We hoeven ons niet bezorgd te maken over de hoeveelheid duurzame energie, want die is er in overvloed en zal er ook altijd zijn zolang de zon schijnt en de wind waait!Terug

Google Maps

Weergeven op kaart

Is bovenstaand profiel van uw organisatie, dan kunt u hieronder uw bedrijfsvermelding claimen en activeren waarbij u tevens direct member kunt worden.
U ontvangt direct een inlogcode waarmee u als member direct uw profiel kunt aanvullen.


Uw profiel wordt na goedkeuring door de beheerder van Deventer Business Plaza geactiveerd waarna uw profiel zichtbaar is.

Activeer mijn bedrijfsvermelding

Members en partners van Deventer Business Plaza

  • Saxion Hogescholen
  • Ondernemershuis Deventer
  • MKB Sociaal - Bedrijfskundig advies
Profiteer van de voordelen als member van Deventer Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Deventer