Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Witte Sint

Het moet op een regenachtige zondagmiddag zijn geweest. Ergens in een fraai grachtengordelpand. Een borrel met vrienden. Na toch weer te veel witte wijn kwamen alle wereldproblemen zoals gebruikelijk aan de orde. Het woord Zwarte Piet viel en plots was daar het elitaire Amsterdamse vingertje. De rest is geschiedenis.

 

Zijn wij, de andere 95 procent van Nederland, er toch weer ingetuind. Een discussie die wat betreft de doelgroep ‘gelovige kinderen’ nergens overgaat. Die gekaapt wordt door Randstedelijke BN’ers en die zelfs bij grootgrutters tot angstige marketing leidt. Waarom laten we ons daar toch weer in meeslepen?

 

Moeten we na honderd jaar daar ineens een mening over hebben? We kunnen de media weer de schuld geven maar dan krijgen zij wel erg gemakkelijk de Zwarte Piet toegespeeld. ‘Make up your mind’, zou de grimeur tegen de nog blanke Piet zeggen. In Amsterdam blijven ze intussen serieus doorwerken aan de Pieten-evangelisatie.

 

De komende weken zijn er op alle crèches speciale lessen. Na het verschonen van de luiers en het eerste vruchtensapje is er een kringgesprek. Over de slavernij, de dubieuze rol van de VOC, discriminatie en integratie. Als na een half uur alle kinderen het op een blèren zetten, is het maar wat duidelijk hoe erg ze het vinden. Ouders krijgen een flyer mee om het ook thuis op te pakken.

 

Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen. Het is helaas niet meer te keren. Laten we erger voorkomen. Doe mee met de actiegroep ‘Handen af van onze Witte Sint!’

Members en partners van Deventer Business Plaza

  • Saxion Hogescholen
  • Ondernemershuis Deventer
  • MKB Sociaal - Bedrijfskundig advies
Profiteer van de voordelen als member van Deventer Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Deventer