Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

In rook

Ondernemers zoeken graag naar de mazen in het net. Wet- en regelgeving zit ze in de weg. Het belemmert de beroepsuitoefening van de vrije jongen. De ‘gewone’ burger in het publieke domein denkt daar niet veel anders over.

 

De haat-liefde verhouding met het bevoegd gezag kent een lange traditie. Wanneer criminelen niet of te zacht worden aangepakt, staan we op onze achterste benen. Wanneer we zelf worden ingeperkt in onze bewegingsvrijheid, spreken we er schande van. Maar liever nog, negeren we het. Sinds ze bestaan, trekken wij ons massaal niets aan van bijvoorbeeld het rode voetgangerslicht. Moet je in Duitsland eens proberen. Word je ter plekke gelyncht. ’s Lands wijs, ’s lands eer. In de Oranje Vrijstaat voeren we de regels graag naar bevind van zaken uit. Algemeen eigen belang, heet dat.

 

Deze week is er per direct een nieuwe uitdaging bijgekomen. Een algeheel rookverbod voor alle cafés. Alweer. De overheid als de ouder die zijn lastige kinderen voor de aller allerlaatste keer waarschuwt. Want anders... Ja wat anders?, vraagt de oude provo in het kleine café aan de haven. En dus zullen we de komende maanden weer een verhoogde activiteit van opsporingsambtenaren zien. Die als de rook om hun hoofd is verdwenen geen enkele roker waarnemen. Een BN-advocaat zal toch weer een proefproces uitlokken. En de staatssecretaris waarschuwt nu echt voor de laatste keer. Wat leven we toch in een heerlijk en vrij land. Terwijl op andere plekken in de wereld mensen die vrijheid vaak letterlijk zien opgaan in rook.

Members en partners van Deventer Business Plaza

  • Saxion Hogescholen
  • Ondernemershuis Deventer
  • MKB Sociaal - Bedrijfskundig advies
Profiteer van de voordelen als member van Deventer Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Deventer