Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Respect Opa

Het had wel iets van het Japanse fruitvliegje. Het klonk nogal bedreigend. Maar zoals wel vaker waren de berichten er ineens mediabreed. Niet over Europa of de KLM. Over de afnemende Staatsloterijkans of de gemeentelijke zorg. Nee, het was veel ernstiger. De 100-plusser rukt op!

De demografische kenners hadden het natuurlijk wel zien aankomen. Maar als het dan toch gebeurt, is het nog behoorlijk schrikken. En het ergste is dat ze nog mondig zijn ook. Wat dacht je dan, als je zo eigenwijs bent om die leeftijd te bereiken. Als je alle verzorgingshuizen en goed bedoelde mantelzorgers van je af hebt weten te houden. Dan wil je ook laten weten dat je er bent.

Het is de voorbode van wat wij allemaal stiekem al weten. Onze levensverwachting schiet omhoog. Gezond leven is over een aantal jaren de norm. Het wordt dus ook de hoogste tijd om het clichéwoord ‘vergrijzing’ te herijken. Als het woord valt in het nieuws zien we altijd weer dezelfde beelden. Van rollators, van bingo in een tehuis en ja nog steeds van een vrouw achter de geraniums.

Natuurlijk die groep is er ook maar schuift naar boven op. De overheid formaliseert dat door de AOW-leeftijd te verhogen. En zo ontstaat de voorhoede van een nieuwe generatie die veel langer en gezond zal leven. De huidige kindercrèche wordt collectief 100. Dus lief kleinkind, als je binnenkort weer bij hem gaat gamen. Bij binnenkomst een high five en daarna luid en duidelijk: respect opa!

Members en partners van Deventer Business Plaza

  • Saxion Hogescholen
  • Ondernemershuis Deventer
  • MKB Sociaal - Bedrijfskundig advies
Profiteer van de voordelen als member van Deventer Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Deventer